Μενού Κλείσιμο

Seville “on the Cloud”

Cloud Computin Sevigga Meeting - Επίσκεψη στην Σεβίλλη με πρόγραμμα Εράσμους+

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε και η τελευταία συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων*, αφιερωμένη στις τεχνολογίες IAAS. 
Το β τετράμηνο στο διάστημα πριν το ταξίδι οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαιδεύτηκαν σε βασικές λειτουργίες του AWS (Amazon web Servises) με στόχο να δουν να πειραματιστούν και να έχουν μια πρώτη εμπειρία με τέτοιου είδους τεχνολογίες. Έτσι οι μαθητές που συμμετείχαν από τους Τομείς Πληροφορικής και από την ειδικότητα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του τομέα Ηλεκ/γίας  Ηλεκτρονικής, παρουσίασαν τη εργασία τους “Εγκατάσταση Windows 19 Cloud Server στην πλατφόρμα AWS σε δέκα βήματα”.  Παράλληλα στο ταξίδι είδαν τις εργασίες των άλλων σχολείων ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την εταιρία Bitnami μια δυναμική εταιρία του cloud computing παγκοσμίου φήμης. Επίσης επισκέφτηκαν και ένα δεύτερο επαγγελματικό λύκειο στην περιοχή της Σεβίλης που έχει δημιουργήσει για εκπαιδευτικές ανάγκες ένα “εκπαιδευτικό cloud”  δίνοντας στους μαθητές τους τη δυνατότητα να πειραματιστούν με το δικό τους σύννεφο. Τέλος όλες οι αποστολές στις λίγες μέρες που έμειναν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες τη Σεβίλη ενώ σε ημερήσια επίσκεψη είδαν και την Κόρδοβα. 

Αυτή ήταν η τελευταία συνάντηση του προγράμματος. Στα δύο χρόνια είχαμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε εκπαίδευση με την γνωριμία λαών, εκπαιδευτικών συστημάτων, τρόπου σκέψης και κουλτούρας σε μία προσπάθεια να μειώσουμε τις αποστάσεις, να πάρουμε καινούργια εφόδια και τελικά να δώσουμε στους μαθητές μας όχι απλά την εμπειρία από ένα ταξίδι αλλά και όραμα για το μέλλον τους και του “τι μπορούν να κάνουν”. 

Ηλιαδάκης Σταμάτης 

* Θυμίζουμε ότι συμμετείχαν εκτός από το 1ο ΕΠΑΛ Χίου το IES RAMÓN DEL VALLE-INCLÁN από την Σεβίλλη της Ισπανίας, το  BBS από το Osterholz-Scharmbeck της Γερμανίας, το Istituto D’Istruzione Superiore Einaudi Pareto από το Παλέρμο της Ιταλίας.