Μενού Κλείσιμο

Εβδομάδα Erasmus+ στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου

Την εβδομάδα που μας έρχεται, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μαθητές και καθηγητές από τη Σεβίλλη, το Παλέρμο και το Όστερχολτζ-Σάρμπεκ.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας από πέρυσι, με αντικείμενο το Cloud Computing. Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση των συγκεκριμένων σχολείων, καθώς τον περασμένο Μάρτιο καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Οστερχολτζ-Σαρμπεκ που βρίσκεται στην περιοχή της Βρέμης, στην Γερμανία. 

Η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές από αυτό το ταξίδι ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να βιώσουν τον τρόπο λειτουργίας ενός Επαγγελματικού Λυκείου στη Γερμανία, να δουν τις εγκαταστάσεις του, να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να παρακολουθήσουν τις εργασίες των υπόλοιπων σχολείων, να επισκεφτούν πολιτιστικά μνημεία, να δουν τον τρόπο ζωής σε μια πόλη του εξωτερικού.

Το σχολείο μας, πάντα πρωτοπόρο και δημιουργικό, θα συνεχίσει να συμμετέχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές του, να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και να ανοίξουν τα φτερά τους.