Μενού Κλείσιμο

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Τομέα Πληροφορικής

Εκπαιδευτική επίσκεψη Τομέα Πληροφορικής στο Αεροδρόμιο Όμηρος

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Όμηρος, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ο τομέας Πληροφορικής της Β’ ΕΠΑΛ του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος Βασικά Θέματα Πληροφορικής και Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο επικοινωνίας του αεροδρομίου με τους πιλότους των αεροπλάνων καθώς αυτοί έρχονται για προσγείωση στο αεροδρόμιο Όμηρος και για την διαδικασία καταχώρησης, των πτήσεων, στο σύστημα ανακοινώσεων για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις του αεροδρομίου. Επίσης ενημερώθηκαν για τον τρόπο συντήρησης των μηχανημάτων που βρίσκονται εντός και εκτός αεροδρομίου.

Επίσης είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον μετεωρολογικό σταθμό του αεροδρομίου και να διαπιστώσουν από κοντά τα όργανα με τα οποία γίνονται οι μετρήσεις που αφορούν τη θερμοκρασία, την ατμοσφαιρική πίεση, τον όγκο βροχής και την ταχύτητα του ανέμου. Ο μετεωρολόγος του σταθμού τους εξήγησε την καθημερινή ακριβή διαδικασία με την οποία γίνονται οι μετρήσεις, την καταγραφή και την αποστολή όλων των στοιχείων στην κεντρική υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Εκεί πραγματοποιείται η επεξεργασία όλων των στοιχείων από όλη την Ελλάδα και με την χρήση προγνωστικών μοντέλων και αλγορίθμων γίνεται η πρόγνωση του καιρού. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κυρίους Λάμπρο Μενή της Τεχνικής Υπηρεσίας και Γιώργο Μανωλαράκη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη φιλοξενία και τις γνώσεις που μοιραστήκαν μαζί μας.

[rl_gallery id=”2820″]