Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη στη ΔΕΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ

ΣΥΝΤΟΜΗ  ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ  ΑΥΤΟΝΟΜΟ  ΣΤΑΘΜΟ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  Η/Ρ  ( ΑΣΠ  ΧΙΟΥ ) ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ  ΤΗΣ ΔΕΗ .

Στην είσοδο του εργοστασίου μας επισκέφθηκε ο κύριος Γούτης   Γιώργος και μας εξήγησε τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας που πρέπει να τηρήσουμε .  Ξεκινήσαμε την ξενάγηση από τις παλαιότερες μονάδες (μηχανές) της ΔΕΗ της FIAT. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι είναι το μοναδικό νησί του Αιγαίου που ακόμα όχι μόνο συντηρούν τις μηχανές αυτές αλλά εξακολουθούν να τις λειτουργούν ενώ σε άλλα νησιά (ΑΣΠ)   είναι σε αχρησία.

Στην συνέχεια πήγαμε στις SULZER οποίες είναι 12.000 KW, η κάθε μια και χρησιμοποιούνται μαζί με όλες τις υπόλοιπες σαν μηχανές βάσης. Εξηγήσαμε την τεχνολογία τους, την κατανάλωση τους αλλά προπάντων τον τρόπο συντήρησης τους. Δυστυχώς από τους  70 τεχνικούς συντήρησης   που ήταν πριν από μερικά χρόνια, έχουν μείνει μόνο 5 ή 6 τεχνίτες και αυτό προκαλεί δυσκολίες και ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών και  της συντήρησης τους.

 Στην συνέχεια πήγαμε στο νέο τμήμα των καινούργιων μηχανών MAN όπου έχουν εντυπωσιακή ισχύς 17.000  KW  Προπάντων   όμως   έχουν  εντυπωσιακή τεχνολογία , αξιόπιστα και οικονομία στην κατανάλωση  καυσίμου . Επίσης μπήκαμε σχεδόν σε όλα τα δωμάτια ελέγχου της διανομής ρεύματος και λειτουργίας των μηχανών  (  CONTOR ROOM), και τέλος σε ολά τα βοηθητικά μηχανήματα  που απαιτούνται για την λειτουργία των μηχανών.

 Ήταν μια πολύ χρήσιμη και πρωτόγνωρη για εμάς ξενάγηση. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γούτη για την υπομονή του και τους καθηγητές μας που οργάνωσαν την επίσκεψη

κ. Πιτσάκη Δ., κ. Μονιούδη Θ.και τον κ. Πουρσανίδη Ι.

Επιμελήθηκαν οι μαθητές της Β?ΜΗΧ:

ΠΑΤΑΠΗΣ Ν.

ΖΟΥΜΗΣ Μ.

ΛΥΜΠΕΡΗΣ Χ.