Μενού Κλείσιμο

Φωτογραφία & Διαφήμιση – ΖΔΔ – Α2

Φωτογραφία & Διαφήμιση Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων

Στα πλαίσια του μαθήματος “Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων”, το Α2 τμήμα του σχολείου με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς υλοποίησαν το θέμα “Φωτογραφία & Διαφήμιση: προβολή του τόπου και των προϊόντων της Χίου μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας”.  Ανάμεσα στις δραστηριότητες ήταν η δημιουργία ενός stop motion διαφημιστικού βίντεο.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Η φωτογραφία είναι ένα θέμα που αγαπούν τα περισσότερα παιδιά. Θέλοντας να το συνδυάσουμε με τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, που λειτουργεί στο σχολείο μας, επικεντρωθήκαμε στο χώρο της διαφήμισης και συγκεκριμένα στην προβολή τοπικών προϊόντων και τοπίων της Χίου.

​Η ιδέα ήταν να γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε εργαλεία ενός προγράμματος επεξεργασίας (PIXLR), να ανακαλύψουμε τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας και τις επιχειρήσεις τους, να τα φωτογραφίσουμε, όπως, επίσης, να φωτογραφίσουμε και γωνιές του τόπου μας. Στη συνέχεια, τις νέες αυτές γνώσεις να τις συνδυάσουμε και να δημιουργήσουμε αφίσες, καρτ ποστάλ, καθώς και  ένα διαφημιστικό βιντεάκι. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά μας μπορείτε να βρείτε στο site: https://zdda2epalchiou2020-21.weebly….

Συντονιστές εκπαιδευτικοί: Κισσάνης Γιάννης – Καλαμέρα Μαρία