Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Βόρειας Χίου

Τομέας Πληροφορικής

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2019, στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ», εκπαιδευτική επίσκεψη σε εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη κεντρική και βόρεια Χίο.

Συγκεκριμένα μαθητές της Α τάξης και οι συνοδοί τους καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δουν το ηλιακό πάρκο που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Χίου – Βολισσού, το αιολικό πάρκο έξω από την Ποταμιά και τις εγκαταστάσεις των λουτρών και τις θερμές πηγές στα Αγιάσματα.

Έγινε ξενάγηση από τους υπεύθυνους και οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας, τις δυνατότητες και τις προοπτικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα. Επίσης γνωρίσαμε την περιοχή των Αγιασμάτων στην οποία υπάρχει γεωθερμικό πεδίο, το οποίο είναι ανεκμετάλλευτο για την παραγωγή ενέργειας, αλλά εκμεταλλεύεται μόνο ως ιαματική πηγή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον υπεύθυνο της εταιρίας «Αιγαιοηλεκτρική» κ. Μαυρουδή Κωνσταντίνο για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που μας έκανε.

logos-dimosiotita-1