Μενού Κλείσιμο

Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας: Το εργασιακό περιβάλλον του τεχνίτη οχημάτων στη Χίο

ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

To-Ergasiako-Perivallon-Tou-Texniti-Oximaton-Sti-Xio

Στις μέρες μας οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. Η αναζήτηση μιας δουλειάς που να ταιριάζει στους στόχους, την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες του καθενός είναι δύσκολη υπόθεση και πολλές φορές οδηγεί σε δρόμους χωρίς ή με δύσκολη επιστροφή αν επιλεχθεί απλά ως λύση ανάγκης.

Τα παιδία επέλεξαν το θέμα για να ενημερωθούν σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα., και τη νομοθεσία που διέπει τα εργασιακά τους θέματα , να γνωρίσουν το τι γίνεται στην ευρωπαϊκή ένωση και τέλος να  ανιχνεύσουν την τοπική αγορά εργασίας .

Τα παιδιά δημιούργησαν ομάδες εργασίας εργάστηκαν συνεργατικά και διερεύνησαν το θέμα ακολουθώντας πιστά προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Η ομάδα εστιάζοντας στην δευτερογενή έρευνα βίωσε το πώς οι προσωπικές αξίες των εργαζόμενων και η θεώρησή  για την εργασία, συνιστούν έναν ηθικό κώδικα που αποτελεί μια συνιστώσα του ευρύτερου πολιτισμικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και κινούνται οι μαθητές. Ο κώδικας αυτός συνεργάζεται με  τους θεσμούς αλλά και με τα προσωπικά  βιώματα τις  αξίες  και την προσωπικότητα  του καθενός.

Επισκέφτηκαν χώρους δουλείας και στα πλαίσια της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγαν, κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία και παρουσίασαν  στην ημερίδα που οργανώθηκε στο σχολείο μας.

Το όλο εγχείρημα άφησε μια γλυκόπικρη γεύση συγκερνώντας το όνειρο με την απογοήτευση της πραγματικότητας. Ελπίζοντας ότι το μέλλον θα δικαιώσει τα όνειρα σας οι συντονιστές καθηγητές, σας προτρέπουν να συνεχίσετε το δρόμο σας?

Για την παιδαγωγική ομάδα

Ο συντονιστής της ειδικής θεματικής δραστηριότητας

Κωνσταντίνος Βούκουνας