Μενού Κλείσιμο

Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας “Διαδρομές της Χίου: Ένας Οδηγός”.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ : ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κριτήριο επιλογής του θέματος  στάθηκε η ιδέα των παιδιών που ήθελαν να επισκεφθούν γειτονιές του κέντρου της Χίου, να τις γνωρίσουν από κοντά και να τις παρουσιάσουν.

Για πρακτικούς λόγους , κοντινή απόσταση από το σχολείο, επιλέχθηκε η περιοχή του Κάστρου. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά το χώρο του Κάστρου, περπάτησαν τα σοκάκια του, έβγαλαν φωτογραφίες, συνομίλησαν με τους κατοίκους, έψαξαν την ιστορία των κτιρίων και συγκέντρωσαν πληροφορίες, ανταλλάσοντας απόψεις με άτομα που έχουν ασχοληθεί με τον τόσο ιδιαίτερο αυτό χώρο.

Απόσταγμα της διαδρομής αυτής ήταν το γύρισμα ενός μικρού βίντεο με τα πιο σημαντικά, κατά την άποψη των παιδιών, μνημεία του «Κάστρου της Χίου».

Όλα αυτά συνοδεύτηκαν  με μία παρουσίαση για την ενδοσχολική προβολή του όλου πονήματος.

Καταλήγοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την βοήθειά τους , τον  ξεναγό κ Καραμουζλή Θωμά,  ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο, συνεργάστηκε με τα παιδιά και μοιράσθηκε μαζί τους την πολυετή εμπειρία του. Τους εργαζόμενους στην ιστορική  Βιβλιοθήκη Χίου « Αδαμάντιος Κοραής » για την συμβολή τους στις βιβλιογραφικές μας αναζητήσεις. Το προσωπικό της Γ΄ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την ξενάγηση στα Οθωμανικά Λουτρά. Αφήσαμε τελευταίο για να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πρώην μαθητή μας Στέλιο Ψύλλο για την συμβολή του στο μοντάζ και την ηχογράφηση του βίντεο.

Ελπίζουμε η δουλειά των παιδιών να αποτελέσει κίνητρο για μια περαιτέρω έρευνα.

Οι παρουσιάσεις των Ερευνητικών Εργασιών και των Ειδικών Θεματικών Δραστηριοτήτων έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου την 21η Μαΐου.