Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο

Οι μαθητές της Γ΄ Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στις 27 Φεβρουαρίου 2013 επισκέφτηκαν τον Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου. Ο κήπος αυτός βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χίου, στο χωριό Νένητα, σε έναν χώρο αντιπροσωπευτικό του αιγιακού περιβάλλοντος.

Σε αυτόν τον χώρο των 16 στρεμμάτων έχουν διαμορφωθεί σε πολλά επίπεδα χώροι φύτευσης που φιλοξενούν μόνο αυτοφυή φυτά του Αιγαίου. Εκεί θα συναντήσετε φυτά σημαντικά του Δικτύου «Φύση 2000», φυτά που τα βρίσκουμε μόνο σε περιοχές του Αιγαίου και πουθενά αλλού στον πλανήτη και φυτά που προστατεύονται από τα Εθνικά Διατάγματα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στον Κήπο από την Γεωπόνο – υπάλληλο Δέσποινα Ταβάκη και μάζεψαν πληροφορίες για πολλά είδη φυτών.  Περπάτησαν στα δρομάκια συγκεκριμένων διαμορφωμένων κήπων (βραχόκηπο, υδροχαρή κήπο, φαρμακευτικό κήπο και τον κήπο του Ομήρου) για να δουν, να φωτογραφίσουν και να γνωρίσουν από κοντά συγκεκριμένα είδη φυτών. Επίσης μια ομάδα μαθητών μάζεψαν δείγματα φυτών για να φτιάξουν φυτολόγιο και μια άλλη ομάδα συνέλλεξαν μοσχεύματα αρωματικών φυτών για να φυτέψουν στο σχολείο. Στο τέλος τα παιδιά για να ευχαριστήσουν την γεωπόνο για την φιλοξενία της προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν στον καθαρισμό του αρωματικού κήπου.